Duurzaam groenonderhoud bij Altant

Atlant gaat voor een duurzame bedrijfsvoering. Onder andere door CO2-neutraal te werken. Een van de maatregelen die we daarvoor treffen, is elektrisch onderhoud van al het groen op onze terreinen. Onderhoudspartij Ter Riele maait daarom het gras sinds kort met een elektrische zitmaaier. 

Wouter ter Riele: “We zijn een van de eerste in Nederland die elektrische maaien. De maaier heeft geen CO2-uitstoot bij gebruik en is daarnaast ook veel geluidsarmer. Dat is belangrijk voor Atlant.

We voeren reeds het reguliere onderhoud uit met elektrische heggenscharen, bladblazers en kettingzagen. Door de aanschaf van de elektrische maaier, de Mean Green Evo-188,  kunnen we nu echt al het reguliere onderhoud volledig elektrisch uitvoeren. We zijn heel blij dat we op deze manier bijdragen aan de duurzaamheidsambities van Atlant, die tevens naadloos aansluiten bij de ambities die Ter Riele heeft’’.

Olga van den Bosch, Coördinator Facilitaire Zaken bij Atlant: “Samen met Ter Riele werken we aan een duurzame bedrijfsvoering in het groenonderhoud. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups bijvoorbeeld, kijken we naar een natuurlijk bestrijdingsmiddel; naar kool- en pimpelmezen(vogels die de rupsen opeten). Samen met Ter Riele maken we onze tuinen aantrekkelijk voor de vogels, met lokvoer, met vogelhuisjes en nestkasten.“

Atlant investeert sinds 2015 begonnen in duurzame oplossingen. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen en ledverlichting geplaatst op verschillende locaties. Naast deze gebouw-gebonden maatregelen stimuleren we het scheiden van afval en passen we duurzaamheidseisen toe bij inkoopopdrachten.