De tuintrends van 2024!

Hieronder hebben we een aantal tuintrends uitgelicht die we dit jaar zeker terug gaan zien in tuinen in Nederland. Welke tuintrend zie jij het liefst terug in jouw tuin? Doe inspiratie op met dit artikel! En wij helpen je natuurlijk graag een van deze of meerdere trends toe te passen in jouw tuin!

Vrolijke en felle kleuren

In 2024 zullen de pasteltinten en zachte kleuren plaatsmaken voor meer uitbundige kleuren. Tuinmeubels van hout of riet zullen gecombineerd worden met kleurrijke tuinkussens. Maak van je eigen tuin een zomers vakantieparadijs. Wil je daarbij ook nog genieten van heerlijke geuren? Plant dan bloemen die lekker ruiken op de plekjes waar je vaak komt.

Lekker loungen!

Genieten van je tuin doe je bijvoorbeeld met een heerlijke loungeset, eventueel in combinatie met een overkapping of veranda.

Zo kun je heerlijk ontspannen ondanks de weersomstandigheden, zoals een (zomers) regenbuitje of felle zon.

Duurzame tuin

Creëer een positieve impact op het milieu door te kiezen voor duurzame tuinmeubelen. Overweeg bijvoorbeeld tuinmeubelen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Naast het kiezen van duurzame meubels kun je een natuurvriendelijke tuin aanleggen. Hierdoor lok je meer dieren naar je tuin en kunnen bloemen zich sneller verspreiden.

Binnen is buiten

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om binnen- en buitenruimtes te verbinden. De zomers in Nederland worden langer en daardoor genieten we langer van onze tuin. In 2024 is het helemaal in om je interieur stijl door te trekken naar de tuin. Gebruik hetzelfde kleurpalet als binnenshuis en dezelfde stijl accessoires en meubels. Zo creëer je een stijlvolle overgang tussen binnen en buiten.

Deze trends in jouw tuin?

Wij maken graag kennis met je om te ontdekken welke wensen jij hebt, om vervolgens een offerte en mooi ontwerp te maken.

Vul het contactformulier in!

Contactformulier