De tuintrends van 2023!

Hieronder hebben we een aantal tuintrends uitgelicht die we dit jaar zeker terug gaan zien in tuinen in Nederland. Welke tuintrend zie jij het liefst terug in jouw tuin? Doe inspiratie op met dit artikel! En wij helpen je natuurlijk graag een van deze of meerdere trends toe te passen in jouw tuin!

Duurzame tuinen

Duurzaamheid is nog altijd een belangrijk thema. Dat zie je zeker terug in de tuinen van 2023. Denk aan houten tuinmeubelen, nieuw of gerecycled. Daarnaast is een tuin met veel groen zeer duurzaam, om insecten en andere dieren de kans te geven om hier te nestelen. Bijen kun je bijvoorbeeld aanmoedigen door madeliefjes, lavendel, seringen en kamperfoelie te planten. Met een mooi woord noemen we dit het vergroten van biodiversiteit.

Daarnaast kun je kiezen voor tuinverlichting op zonne-energie in plaats van elektrische verlichting.

Cottage tuinen

Creëer een zee aan kleurrijke bloemen en groen! Tuinen in cottage stijl bevatten bloemen als anjers, rozen, madeliefjes en sleutelbloemen. Denk ook aan kruidenplanten. Heerlijk om verse kruiden uit je eigen tuin te kunnen plukken. Daarnaast zijn cottage tuinen vaak een tikje eigenzinnig. Ze kunnen ‘gevonden voorwerpen’ bevatten zoals kruiwagens en fietsen die worden gebruikt als plantenbakken.

Mediterrane tuin

Tuinen in mediterrane stijl worden steeds populairder. Vooral op plekken waar mensen droogtebewust moeten zijn. De planten en bomen die in deze stijl terug zijn te vinden hebben namelijk minder water nodig. Daarnaast is deze stijl prachtig vanwege de moderne, maar ook speelse vormgeving en indeling. Vetplanten, palmen en olijfbomen versterken deze mediterrane uitstraling. Maar pas op, in de winter hebben deze tuinen extra aandacht nodig in Nederland als de temperaturen onder nul gaan.

Verticaal tuinieren

Heb je geen grote tuin, maar wel groene vingers? Met deze trend kun je je zelfs uitleven op een balkon. Of pas deze trend in huis toe! Verticaal tuinieren kan op verschillende manieren. Denk aan wanden met latten, hangpotten of hoge plantenbakken. Benieuwd hoe je zelf aan de slag kunt met verticaal tuinieren.

Lees hier meer over verticaal tuinieren!

Design tuinmeubelen

Verruil je standaard tuinmeubelen in voor prachtige tuinmeubels. Waarom in huis de mooiste stoelen en banken plaatsen en buiten een plastic tuinstoel? Ga op zoek naar die mooie loungebank of tuinset. Een simpele oplossing om je tuin direct een upgrade en gave look te geven.

Deze trends in jouw tuin?

Wij maken graag kennis met je om te ontdekken welke wensen jij hebt, om vervolgens een offerte en mooi ontwerp te maken.

Vul het contactformulier in!

Contactformulier