Bestrijding eikenprocessierups

Net als vorig jaar zal de eikenprocessierups naar verwachting ook dit jaar, wellicht nog heviger, de kop opsteken. De beste manier om de rups te bestrijden is om natuurlijke vijanden in te zetten door middel van het bevorderen van de biodiversiteit.

Natuurlijke vijanden

De eikenprocessierups heeft voldoende natuurlijke vijanden. De eitjes van de rups zijn voeding voor diverse vogelsoorten, zoals winterkoning, roodborst en pimpelmees. Ook sprinkhanen, mieren en kevers voeden zich met de eitjes. Als de eitjes larves zijn geworden, zijn er nog een aantal nieuwe vijanden voor de eikenprocessierups. Denk aan lieveheersbeestjes en diverse soorten spinnen.

Door te zorgen voor een gevarieerde begroeiing onder de bomen en veel verschillende soorten bloemen, kunt u zorgen voor een betere biodiversiteit en dus natuurlijke vijanden voor de eikenprocessierups.

Heeft u al last van nesten?

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar dit is een langduriger proces. Heeft u al last van nesten? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Wij kunnen dit snel en vakkundig voor u doen. Met een hoogwerker en twee medewerkers komen we naar uw locatie en verwijderen we binnen afzienbare tijd de nesten.

Stuur uw aanvraag in via onderstaand formulier of neem telefonisch contact met ons op via 055 – 301 17 43. En u ontvangt van ons een offerte.

Aanvraagformulier